EL CLUB, NO ÉS UNA EINA POLÍTICA

ARTICLE OFICIAL

Dimecres 20 de Juliol de 2022

El passat 5 de juliol, el Sr. Bonilla, com a col·laborador del grup municipal (partit polític) Veïns per Sant Feliu, signa un article desacreditant l’activitat del CNSF per segona vegada. El Club, considerat i reconegut per les diferents administracions com entitat esportiva, d’interès públic i sense ànim de lucre, per primera vegada a la seva història i a tenor dels constants atacs que està tenint per part d’aquest grup, considera que ha de donar una resposta contundent.

Les dades que utilitza en el seu escrit el Sr. Bonilla expressa “vamos a explicar”, afegit a la utilització pública d’unes dades que des del nostre punt de vista no estan justificades, no són oficials i amb pocs arguments legals (en la que el CNSF no està ni estarà d’acord) i que només haurien de tenir els grups municipals, queda molt clar que el Sr. Bonilla escriu en sentit col·lectiu i amb components d’interès polític/electoral.

Donat que el grup polític de Veïns és totalment coneixedor de les dades i conceptes, intenta barrejar conceptes que no tenen cap sentit, amb l’objectiu de confondre i generar “soroll polític” en un tema prou evident. En aquest sentit, aprofitarem per clarificar-ho, separant cada concepte com cal, no com els interessa projectar de forma malintencionada.

En relació a elcomplex i tot el que expressa, però que interessadament barreja, només farem menció LITERAL al text del dictamen jurídic, econòmic-financer i tècnic encarregat per l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en l’any 2020 i que reitera una vegada més els informes emesos els anys 2010 i 2017 conjuntament amb la intervenció municipal dels anys 2011 i 2012 que potser no els interessa explicar;

“El Complex Municipal de Piscines de Sant Feliu de Llobregat és una instal·lació esportiva que presenta un bon funcionament esportiu donant servei a una àmplia part de la ciutadania. Es considera que és un equipament esportiu viable econòmicament d’acord amb la seva tipologia amb un compte d’explotació positiu. L’aplicació però dels cànons municipals anuals deriven a la pèrdua d’aquesta viabilitat.”

Un altre dels punts en els quals incideix i que torna a barrejar interessadament (del que són totalment coneixedors) també té una resposta LITERAL en els diferents informes que ja hem mencionat;

“Pel que fa a la principal partida de les despeses d’explotació, apareix la referent a les despeses de personal amb un percentatge sobre ingressos al voltant del 44%-50%, xifres que es situen clarament en la mitjana d’un equipament esportiu de característiques similars a les d’elcomplex Municipal de Piscines de Sant Feliu de Llobregat. El fet que aquesta sigui la partida més quantiosa resulta lògic atès que es tracta d’una organització que ofereix serveis a la ciutadania i, per tant, requereix d’un volum important de personal per poder dur-ho a terme.”

Creiem que ha quedat prou clar, però potser caldria explicar el QUAN, COM I QUI va ser l’artífex d’aquesta situació inicial, seria bo que el Sr. Bonilla fes un article sobre aquest extrem, i així fem el sac més gran.

En relació a l’activitat esportiva del CNSF, en primer lloc, indicar que queda clar el posicionament de Veïns en el sentit del fet que NO els agrada gens l’esport federat i menys el d’àmbit estatal, situació que potser caldria manifestar obertament sense “llençar la pedra i amagar la mà”, per tal que totes les entitats esportives de la ciutat ho tinguin en compte. (potser haurien d’explorar una mica més quins són els beneficis de l’esport en la salut i la importància dels hàbits esportius en els infants i joves).

Estem encantats que es faci referència al MOE (Model d’Organització Esportiva) que data de l’any 2007 i que ha estat model de referència per molts Clubs de Catalunya i de la resta de l’estat en aquests últims anys.

Obliden exposar el que indica el propi MOE “Cal destacar que el MOE no és un requeriment estatutari de l’entitat per tant, és un element VOLUNTARI en el qual el CNSF CREU I ESTABLEIX per escrit els compromisos amb la instal·lació i la ciutat de Sant Feliu, un d’ells és, com no podria ser d’un altra manera és; “Tots els que formen el Club han de veure i visualitzar elcomplex com un element propi i de màxima importància esportiva, però també econòmica i social. elcomplex és un eix vertebrador i transversal de la ciutat en tots els àmbits, esportiu, de competició, social, recreatiu, formatiu, de salut i també institucional.”

Indiquen “alegrement” que aquest text no és cert i utilitza la paraula “fal·làcia”, no tindria gaire sentit expressar-ho ja l’any 2007 (durant 15 anys seguits) i fer-ho de forma voluntària sense ser cert, no senyors, no, és una convicció real encara que a vostès no els agradi.

Mencionen els equips de Natació i Waterpolo que el CNSF té a divisions estatals i que “es de suponer” que tenim bons entrenadors i que aquest fet va en contra de la instal·lació, oblida incorporar la Natació Adaptada i les importants tasques integradores en aquesta secció, la Natació Màster amb un gran grup d’esportistes que estimen l’esport, també oblida mencionar l’esport de base, tots i totes les esportistes que formen el Club i a les que menysprea interessadament. Oblida també fer menció que el CNSF des de fa dècades aposta per l’esport femení en la seva màxima dimensió esportiva i social, posant-lo al més alt nivell amb convenciment d’igualtat, des dels equips de base fins al primer equip. La rigorositat de les dades passa a un segon pla per a aquest grup polític.

Dit això, que no podia quedar sense resposta, deixar clar (encara que ja ho saben i malintencionadament intenten confondre), que el CNSF rep subvencions esportives, EVIDENTMENT, com totes les entitats esportives de la ciutat, en la mateixa convocatòria i amb els mateixos criteris que s’aproven en al Ple municipal cada any. Però aquestes MAI i en cap cas han tingut relació amb la gestió d’elcomplex que és un servei públic que cal preservar per tal que els milers de persones que s’utilitzen ho puguin continuar fent.

Deixar entreveure, confondre i exposar que la situació d’elcomplex (resumida en el dictamen al principi d’aquest comunicat, que és molt clar) té alguna relació amb la secció esportiva del CNSF, SÍ és una “fal·làcia”, ja que com molt bé saben, els comptes de la secció esportiva estan TOTALMENT diferenciats d’elcomplex, diríem més, diferenciats i auditats separadament on els ingressos i despeses estan imputades per centres de cost, per tant econòmicament separats, però no ara, des de l’inici del servei l’any 2007.

Que el CNSF utilitza les instal·lacions d’elcomplex pels seus entrenaments és OBVI (encara que a vostès no els agradi) o els esportistes del Club i també ciutadans de Sant Feliu no tenen dret a fer-ho?, o potser consideren que cal que entrenin en espais no aquàtics? Això ho haurien d’explicar als esportistes, ja que el CNSF fa anys que es veu obligat ha d’organitzar i desplaçar múltiples entrenaments a altres poblacions, amb l’esforç logístic que suposa per les famílies i al marge del cost econòmic del Club en el lloguer d’aquests espais. Tot això amb l’objectiu de respectar el que diu el MOE (que vostès consideren una fal·làcia) i indiscutiblement millorar la capacitat esportiva de les seccions esportives, el que situa al CNSF i també la ciutat de Sant Feliu en el panorama esportiu estatal, com ha de ser.

Portem anys parlant d’una ampliació d’elcomplex i és una fita que segur que es produirà, però queda clar en el seu escrit que vostès consideren que no cal créixer, sinó que el millor és treure activitat, en aquest cas la del Club. Doncs nosaltres defensem el contrari, cal ampliar elcomplex en espais terrestres, vestidors,  activitats exteriors i també més lamina d’aigua (piscina de 50 metres) que doni més i major servei a TOTA la ciutadania de Sant Feliu, entre ells i com a part de la societat el CNSF, evidentment, i com diu perfectament el MOE “elcomplex és un eix vertebrador i transversal de la ciutat en tots els àmbits” per tant, és la ciutat/ciutadania la que necessita donar un salt, no la restricció que vostès plantegen.

El CNSF és una entitat esportiva sense ànim de lucre que gestiona un equipament públic mitjançant un concurs administratiu, SÍ, amb una inversió realitzada pel Club (2007) de 2.500.000 d’euros a la pròpia instal·lació, TAMBÉ, que el CNSF és una entitat esportiva de competició de la base als primers equips i d’àmbit estatal, SÍ, que els recursos econòmics bàsics d’elcomplex serveixen per finançar-lo, és MENTIDA interessada, ja que els esforços constants del Club i sobretot de les famílies dels esportistes no es pot considerar amb un altre nom, seria un insult per tots ells NO posar-ho de manifest.

Tant de bo, totes les entitats de Sant Feliu puguin projectar els seus esports (que són els de la ciutat i també els nostres) en una dimensió professional o semi professional (situació en la que, per cert, està treballant el Consejo Superior de Deportes) i puguin assolir els reptes que es plantegin en el futur, però difícilment ho podrem fer amb gent que menteix i confon interessadament, ja que això de l’esport no és la seva convicció, sinó una forma de fer soroll per (com diu l’article) guanyar vots o generar debat electoralista.

Finalment, agrair el suport de totes les persones, entitats i institucions que han estat i estan al costat del CNSF en un camí de més de 50 anys, on els últims 15 han estat complicats amb múltiples situacions sobrevingudes, però deixant clar no, claríssim, que el CNSF NO SERÀ MAI una eina política de ningú i que no serà utilitzat amb aquest fi.

Jorge del Ojo, President del Club Natació Sant Feliu

ALTRES NOTÍCIES

Entrevista Rubén i Adrià [Natació]

Entrevista Rubén i Adrià [Natació]

ENTREVISTA A LA SECCIÓ DE NATACIÓConeixem una mica més a en Rubén Martínez i a l'Adrià GonzálezUs presentem a en Rubén Martínez Director de la secció de Natació, i a l'Adrià González técnic esportiu i nedador de l'equip absolut. En Rubén Martínez porta diferents...

Som de Divisió d’Honor!

Som de Divisió d’Honor!

Un equip de Divisió d'HonorCampions de Lliga, campions dels Play Off i Ascens a Divisió d'HonorSOM DE DIVISIÓ D'HONOR! CAMPIONS DE LLIGA REGULAR! El Primer Equip Masculí format per: Javier Cruz, Mauri Marquès, Marc Lucena, Ferran Soriano, Ares Lucena, Alvaro Diaz, Jan...

VALORS | RESPECTE

VALORS | RESPECTE

Els Valors. RESPECTECapítol 4.Arribem al capítol final i no per ser l'últim és menys important que la resta sinó tot el contrari. En aquest últim article volem parlar del respecte i de la importància i vinculació que té no només en l'àmbit esportiu sinó també el...

Segueix-nos a les nostres xarxes!
El nostre Club porta cinquanta anys treballant en la formació personal de molts esportistes de la nostra ciutat, per ser un complement que els ajudi a tenir un millor desenvolupament integral de la persona mitjançant la natació i el waterpolo.